Oväder och regn på fjället

När dåligt väder var på väg mot  fjällen skulle en stuga på fjället bli min tillflykt. För att fördriva tiden skulle jag bland annat ägna mig åt en aktivitet som få i min ålder ägnar sig åt.

De första dagarna på turen var härliga. Moln var det inte så mycket av. Det var tyst eftersom de flesta skoteråkare var på jobb eller skola. Det blev mycket fotografering på kvällar och tidiga morgnar.

Sämre väder var på väg. Fyra dagar med regn hade förutspåtts, men de regniga dagarna blev färre och färre när det närmade sig. En dag eller två med kuling väntade också. Jag hittade en enkel stuga på en kulle inte långt från Riksgränsen. Den bestod mest av några brädor och takpapp. Några golvbrädor var ruttna. Dörren hade stora glipor. Den var trots det ett bra ställe att vänta på bättre väder.

Jag handlade mat och satte mig för att vänta. Jag har ibland korsordstidning med mig på längre turer, men har sedan länge konstaterat att jag inte hör till den typen av personer som löser flest korsord. Temat är ofta prinsessor eller kändisar personer i min ålder knappt hört talas om. Det behövdes en del bokstäver för att jag skulle lista ut vad Estelles mormor heter. Även vem som i senaste säsongen av ”Så mycket bättre” framförde låten som Tommy Nilsson kom fyra med i Eurovision song contest 1989 slet jag en del med. Någon som kan svaren utan att söka på internet?

Soluppgång

Soluppgång

Fullmåne

Fullmåne

Soluppgång

Matlagning

Skidor

Kartläsning

Ljusspegling i is

Snöformationer

Norrsken

Månsken

Posted in Långa turer.