Regn, uppehåll, regn, sol

På fjället kan det gå snabbt och ofta mellan sol och regn, men jag har aldrig varit med om att det ändrats så ofta i så lång tid.

Jag har tidigare skrivit att jag inte varit med om något liknande regnande. Det skriver jag igen. Denna gång var det inte regnmängd under en natt i tält som var speciellt, även om det varit en natt som påminnde mycket om natten då jag var tvungen att gräva diken runt tältet.

På Hardangervidda var det istället antal gånger det börjat och slutat regn under två dygn. För så länge höll det på. Regn som byttes med uppehåll, kanske till och med sol och klarblå himmel. Ibland såg jag inte ett enda regnmoln, men de var alltid nära, för der dröjde aldrig länge innan lätta regndroppar återigen började falla från himmlen.

Jag kunde sitta i tältet och tänka att nu hade det slutat regna för en stund, det gällde att passa på om jag skulle komma ut och fotografera. Jag hann sällan få på mig skorna innan jag återigen hörde regnet som landade på tältet.

Efter två dagar blev det avbrott i regnets återkomst. Då var det istället snö och snöblandat regn som kom med täta intervaller.

Regnbåge

Sol och regn gav ofta regnbågar.

Regnkläder

Kort stund med sol, men det var inte tid till att ta av sig regnkläder.

Regnbåge

Regnbågenöver en av de större älvarna. Den här var det bro över.

Myr

Myr, videbuskar och fjäll

Dvärgbjörk

Dvärgbjörken förbereder sig för vintern.

Landskap

En solig stund.

Posted in Långa turer.