Sista delen av etappen till Malmköping

Tredje provianteringen på turen är på väg, massor med god mat ska handlas in och batterier ska laddas, men sista dagen höll på att bli mer krävande än vad som var tänkt. 

I går gick jag igenom den mat jag hade kvar. Jag hade med mat för en dag extra för den händelse att jag skulle behöva mer tid, dessutom hade handlingen i Järna gått lite väl snabbt. Jag hade skrivit en lista med saker jag skulle behöva till nästa etapp, en del kom mamma med från mitt förråd av turmat jag hade sedan innan. Saker ströks från handlingslistan, men det blev några för mycket som var kvar.

Jag kom i väg lite extra tidigt i dag och stannade efter någon timme för att dricka. Då insåg jag att jag gjort ett misstag: Jag hade inte fyllt på vattenflaskan. Det var bara någon deciliter kvar och enligt kartan var det en lång sträcka utan bäckar eller sjöar. Det var mulet, men ändå ganska varmt, jag skulle redan vilja dricka upp allt jag hade med och lite till om jag kunnat.

Det var bara att bita i hop och gå vidare, kanske skulle det finnas en bäck som inte var med på kartan. Var jag befann mig hade jag ingen aning om, det var en lång sträcka utan så många hållpunkter. Det krävdes att man följde med hela tiden, något jag inte gjort. Jag gick vidare på leden, ofta över kalhyggen där temperaturen är lite högre än i skogen. Jag kom överraskande snabbt till en bäck. Det visade sig att jag gått i ett högre tempo än jag trott. Kanske var det på grund av vattenbristen, eller kanske på grund av att jag är på väg till en mataffär.

Leden gick därefter genom ett naturreservat med vacker hasselskog och en fornborg, i alla fall om man tog en liten omväg. Leden delar sig ibland och man kan välja mellan en kort väg, eller en omväg förbi kulturminnen, spännande naturtyper eller utsiktspunkter. Om man inte har bråttom är det ofta väl värt att ta omvägen.

Jag hittade en lägerplats på en kulle en liten bit utanför Malmköping. Jag gick för att handla och ladda batterierna, efter lite letande hittade en kontakt där jag kan kunde sitta en stund och ladda batterierna. Filmningen jag har börjat med slukar batterier och kommer nog vara det som kommer kräva mest för att jag ska ha tillräckligt med el.

Vandring i lövskog

Fin lövskog i ett naturreservat.

Vandring i löskog

 

Posted in Långa turer.