Skidtur vid Riksgränsen

Några veckor  kvar till sjösättning och bra väder i fjällen. Det gjorde att det passade bra med en skidtur.

Efter att båtköpet var i ordning packade jag skidutrustningen och åkte till Riksgränsen i några veckor. Där skulle jag ha basecamp som utgångspunkt för fotografering och skidturer.

Jag trodde att det nästan skulle vara tomt på tåget när det närmade sig Riksgränsen. Det visade sig vara fel, det var då folk klev på. Det var trångt vid fönstren mot Torneträsk och fjällen längre bort som lystes upp av den låga solen.

Planen var bara att gå några få kilometer första dagen. Tiden med dagsljus var begränsat och jag ville vara beredd på en bra fotoplats när mörkret föll. Det gällde att passa på att fotografera, enligt väderleksrapporten skulle det bli bra väder de första dagarna, men sämre väder var på väg. Skidturen blev lite längre än planerat, hag ville också hålla mig borta från ”skotermotorvägarna” som gick kors och tvärs området.

Månen hade varit uppe sedan jag kom fram. Solen gick ned efter några timmar. Det var dags att ta en fototur i blåtimmen som blev mörkare och mörkare. Ett litet norrsken kom lågt över bergen i norr så fort det blev mörkt.

Solnedgång

Fotoljuset närmar sig.

Iskristaller

Kallt och klart väder hade lämnat spår på växter som stack upp.

Solnedgång

Solnedgång genom molnslöjorna i dalen.

Blåtimmen

Blåtimmen, en av mina favorittider.

Solnedgång

Efter solnedgången.

Norrsken

Norrskenet tittade fram, men förblev svagt.

Träd

Posted in Långa turer.