Sol, bad och höstfärger

Ibland präglas turen av vädret. Senaste dagarna har varit ett exempel på det.

Första delen av etappen upp till Röldal bjöd på solsken. Nätterna tillbringades under bar himmel, även om molnen ibland kom på kvällen och jag kunde vakna av regnstänk i ansiktet.

Jag har länge trott att myggsäsongen är på slutspurten. Jag tror nog att jag har haft rätt, men upploppet har blivit längre och längre under tävlingens gång på grund av det fina vädret. Nätterna ute har gjort att jag ofta vaknat med svullna myggstick lite här och där. Segeltur istället för vandring under sommaren och få myggor tidigare under turen har gjort att jag åter igen måste vänja kroppen vid myggstick. Utslagen är därför stora som om det var de första för säsongen.

Det har blivit svalkande bad mitt på dagen, även om det inte varit plågsamt varmt att vandra. Ovant att det när så varmt och höstfärger samtidigt.

Regn och kyla har känts långt borta, men jag ska nog få min del av det innan turen är över.

Spegling

Det har blivit många bilder med speglingar i vattnet den sista tiden.

Dal

Jag har gått förbi en del trånga dalar på den här etappen.

Lägereld

Jag minns inte när jag använde gasbrännaren senast. 450 grams flaskan jag startade med har fortfarande en del gas.

Solnedgång

Kvällsfärger

Stjärnor

Stjärnhimmel och månupplyst klyfta.

Posted in Långa turer.