Sol, värme och trasig utrustning

Det är härligt att njuta i solskenet, men man måste se upp så utrustningen inte går sönder.

Det blev härlig vila i solsken och värme vid Suldalsosen. Lite för mycket sol och värme. Jag låg och njöt av det fina vädret då det plötsligt smällde till under mig. Jag reste mig upp för att se vad det var. Liggunderlaget består normalt av ett antal små cylindrar, delar av mellanväggen mellan två av dem hade släpt och blivit en stor cylinder längs en bit av liggunderlaget.

Jag vet att man måste vara försiktig när man har uppblåsbara liggunderlag i solen eller nära elden eftersom trycket kan bli för högt. Jag har skrivit om det i min artikel om liggunderlag. Det är en helt annan sak att komma i håg det varje gång man ligger ute i solen. Det kommer bli lättare att komma i håg det i fortsättningnen.

Det blev också tid till att beställa ny utrustning. Jag har nämnt några saker tidigare. I tillägg har jag beställt nya skor eftersom sulorna på mina nuvarande har blivit för slitna. Nya regnkläder behövs också inför höstens oväder. Regniga dagar funderar jag ofta på om jag skulle vara torrare med regnkläder som inte är så slitna. Jag ser fram emot att testa de nya klädern när det regnar ordentligt.

Hoppas jag inte behöver vänta för länge på sakerna i Röldal. Det blir i så fall ingen kris, det verkar vara en del möjligheter till dagsturer i närheten.

Sjö

Spegling i sjön vid lägret

Vattenklöver

Vattenklöver

Måne

Månen på väg upp.

Moln

Moln i månsken.

Ligggunderlag

Liggunderlag som fått övertryck.

Posted in Långa turer.