Sol och bad

Det ska bli det man brukar kalla för ”fint väder” i lång tid framöver. Det är inte bara positivt, men kanske blir det lättare att ta bad framöver.

Jag gick vidare till ett vindskydd där jag slog läger. Vädret var soligt, inte ett moln på himlen på nästan hela dagen. Enligt väderleksrapporten blir det sol och lite moln tio dagar frammåt, inget regn. Delar av sträckan framöver är det mycket jordbruk som begränsar tillgången till rent vatten. Jag hoppas det kommer något regn en dag framöver. Inland när jag gått förbi en bäck har jag funderat på om den kommer ha vatten om tio dagar.

Det blev ett bad när jag kom fram till vindskyddet. Jag har visserligen badat tidigare, men detta blev första gången på en månad jag tvättade håret. Det är som om bara huvudet är lika svårt att få ned i kallt somhela övriga kroppen. Tvättar man håret med schampo blir man tvungen att stå vid strandkanten med blöt kropp en stund. Och så ska man ned igen, ingen ätervändå om man inte ska gå runt med schampo i håret fram till att det blir varmare i vattnet.

Det visade sig att det inte var så illa som jag fruktat. Blir nog inte alltför länge till jag tar nästa bad. Om jag varken badar eller duschar på lång tid känns det inte som något problem att vara smutsig, men när jag först blir ren är det en härlig känsla.

Svärta kyrka

Svärta kyrka, en av många kyrkor man går förbi på Sörmlandsleden.

Skuggor på väg

Masugn

Det när inte så många rester av kolmilor längre, men det finns andra spår av gruvverksamheten.

Väg

Vitsippa

Blåsippor

Vindskydd

Jag fick sälskap av andra vandrare en stund vid vindskyddet.

 

Posted in Långa turer.