Spindlar i mörkret

Jag har mött personer med ormfobi som undrat hur jag vågar gå på tur med tanke på alla ormar. Om jag skulle ha fobi mot en djurgrupp hade ormfobi varit lättast att hantera, dem ser man sällan. Det är värre med många insekter, grodor, sniglar och inte minst spindlar.

Är du i filmbranschen? Då har jag ett förslag på en effektfull scen om du ska göra en film med giftspindlar.

Se följande framför dig. Huvudpersonen, eller kanske någon som bara är med i någon minut för att ha scen där en person dör, är i ett mörkt utrymme. Det kan vara en källare, men ett tält en mörk kväll ute på fjället duger. Den enda ljuskällan är mobiltelefonen som personen läser på.

Hen känner något på handen men bryr sig inte om det. Så kommer konturen av en spindel fram på den upplysta skärmen.

När jag kom till Hardangervidda började det bli ett tag sedan jag sett en mygga. Med tanke på utvecklingen i populationen av spindlar som är flera centimeter breda så tror jag att jag vet varför.

Spindel

Det är nästan fyra centimeter mellan de två solcellerna.

Posted in Långa turer.