Tid i Stavanger

Det blev lång paus i seglandet i Stavanger. Shoppingområdene besöktes flitigt. Båten fick både uppgraderingar och underhåll. Vänner träffades.

Jag kom fram till Stavanger för nästan två veckor sedan. Jag hade hittat en vik där jag kunde kasta ankar som låg centralt. Centralt betydde mellan centrum och ett shoppingområde där man hittar både Biltema och Clas Ohlson. Shopping stod på programmet.

Rost

Jag kontrollerar alla slangklämmor regelbundet så de inte rostat. Den här har jag missat. Den satt under isoleringem i taket i motorrummet. Detta var allt som återstod när jag skulle byta dieselintaget. Slangen satt som tur var bea utan slangklämma.

Bland annat skulle jag köpa förvarigslådor som jag kan ha i de stora stuvutrymmena där jag har små saker. Det tar lång tid att hitta en kabelsko i rätt dimension om den hamnat nederst i ett fack under sängem. För att få precis rätt storlek både för att de skulle passa utrymmet där det skulle förvaras och lagom stort för det som skulle vara i det blev det fyra besök hos Clas Ohlson. Dey gav mig möhjlighet att packa om, se nya behov och köpa fler.
Det blev nog lika många besök hos Biltema. Tre gånger vanlig handling och en extra gång för att köpa startbatteri när jag hade möjlighet att få skjuts. Det var lite för långt att ta det på cykeln.

Träffa vänner stod också på programmet, bland annat min kollega som jobbar i Stavanger. Första kvällen undrade jag var hon har kontor och tänkte jag kanske skulle komma över på lunch. Google maps visade att kontoret låg 600 meter bort.

Hon delar kontor med Skjärgårdstjenesten. De underhåller bryggor, tömmer soptunnor och gör annat för att underlätta för båtfolk. En av deras båtar skulle inte komma tillbaka på lång tid. De erbjöd mig att ta den platsen. Vilken lyx. Inte behöva ro med cykeln varje gång jag skulle handla.

Marina

Det var stilla de sista dygnen i Stavanger.

Jag har varit redo att resa vidare i flera dagar, men vindarna har inte varit tillräckligt starka för att det ska vara värt att ge sig i väg. I morgon blir det bätre.

Det tänkte jag i fredags också. Så vaknade jag lördag morgon och såg väderleksrapporten innan jag gick upp.Två till tre meter per sekund var den nya prognosen.

 

Mås

Dålig sikt från ankringsviken.

Svanar

Djurlivet är rikare när man ankrar än bor i marinor. Den här svanfamiljen kom förbi innan jag flyttade båten. Helt tomt för liv är det inte i marinor. En häger höll på att krocka med mig en kväll när jag gick av båten.

 

Har du kommentarer eller frågor? Skicka i så fall ett mail till post@staffansandberg.se.


Alla kampanjer på ett ställe

Här hittar du Outnorths kampanjer och tillfälliga erbjudanden. Håll koll här så att du aldrig missar våra bästa priser på skandinavisk outdoor.


Posted in Segeltur.