Till storstaden

Efter nästan två månader på tur kändes det konstigt att komma till en ort i Geilos storlek.

Jag har varit inställd på att jag förr eller sedan skulle bli tvungen att ta tåg eller buss till någon större ort för att göra ärenden. Trots det kändes det konstigt att sitta på tåget och resa till Geilo, den största orten jag kommit till hittills. Alla platser jag varit i tidigare har nästan bara haft mataffär och bensinmack.

Mataffärerna var inte bara fler, de var större också. Härligt med mer valmöjlighet än tidigare. Jag handlade tung mat jag inte kan njuta av i vanliga fall och slog läger en bit utanför samhället.

Foten hade blivit betydligt bättre de sista dagarna, kiropraktorn hittade bara några småsaker att rätta till. Det blir vila i Geilo, men sedan är jag redo för nya naturupplevelser. Jag kommer snart till Jotunheimen, ett av de mer högalpina områderna jag ser mest fram mot på turen. Jag hoppas bara att det inte bara blir regn och tunga moln när jag kommer dit. Väderleksrapporten för de kommande dagarna är mest sol och uppehållsväder. Kvoten med bra väder kommer nog vara slut för lång tid framöver till jag kommer till Jotunheimen.

Fjäll

Utsikt från Finse. I norrsluttningarna är det en hel del snö, men i sydsluttnigarna har mycket smält bort.

Lägereld

Lägereld i solnedgången.

Posted in Långa turer.