Vårstämning

Fint väder och snö har gjort att det känts som vår de senaste dagarna.

Det kändes som majdagar på fjället när jag gick mot Finse. Solens strålar hade en härlig värme, men det var kallt innan solen gick upp. En del snö jag var tvungen att pulsa genom, men genom att följa höjder var det inga större problem att ta sig fram. Leden använde jag bara för att navigera efter, den gick för mycket genom snödrivor. Långa pauser togs på snöfria kullar där jag satt och njöt av solen.

De kalla nätterna gör att jag snart måste få tag på min höstutrustning, sommarkläderna håller inte kylan ute. Snöskor kommer jag också behöva, men jag uppskattar om jag kan vänta lite med dem för att spar vikt. Jag vill inte beställa snöskor om snön smälter och inte kommer tillbaka förrän någon månad senare.

Sista kvällen innan Finse slog jag läger med utsikt mot Hardangerjøkulen och njöt i kvällssolen. På avstånd hörde jag hur glaciären kalvade efter den varma dagen. Trots att temperaturen sjönk snabbt var det avlägset att vintern är på väg, det kändes som om det var tid för fågelsång och porlande bäckar.

Frost

Morgonfrost

Vandring

Vandring upp mot snön.

Snö

På hög höjd är det en hel del snö.

Kartläsning

Kartläsning.

Hardangerjøkulen

Hardangerjøkulen

Friluftskök

Matlagning i solnedgången.

Nunatacker

Nunatacker

Fotspår

Fotspår från dagens vandring

Solnedgång

Solnedgång över snö och barmark.

Posted in Långa turer.