Turens första lägereld

En kväll framför lägerelden med spår av vildsvin och bäver.

Igår eftermiddag hittade jag en lägerplats nära en bäverdamm som gav mig vatten. Bävern var inte det enda djur som satte sina spår runt lägerplatsen, några vildsvin hade bökat upp marken runtomkring. Jag såg ofta spår av dem under dagen, fick också se skymten av en familj genom skogen.

Jag blev inte ensam vid dammen. En orienteringspost några tiotals meter bort gjorde att många sprang förbi, men ingen stannade för att prata. Orienterarna var inte de enda som var ute och tränade, på en skjutbana någonstans i närheten motionerades avtryckarfingrar flitigt. Flera flygplan gick in för landning och startade vid Tullinge flygplats. Bullret från motorvägen låg konstant i bakgrunden.

Detta blev kvällen för turens första lägereld. Det blir inte den sista. Brasan ska vara min huvudsakliga värmekälla till maten, gasbrännaren är mest för regniga dagar och när det är eldningsförbud, antingen på grund av torka eller naturreservat.

Solen gick ned när jag satt och såg in i lågorna som värmde upp kastrullen. Orienteringsträningen var slut, det samma gällde träningen på skjutbanan. Flygplatsen hade stängt för dagen. Också fåglarna hade tystnat för kvällen. Det var helt stilla, så när som på bullret från motorvägen några kilometer bort. Den fortsatte resten av kvällen och natten. Det monotona bruset avbröts i bland av en motorcykel som gasade.

Tarp

Mitt hem. Det blir ganska hemtrevligt när man möblerat det med liggunderlag.

Lägereld

En kväll framför lägerelden. Det ser kanske lugnt och stilla ut, men motorvägen gav ett konstant buller.

Matlagning över elden.

Matlagning över elden.

Posted in Långa turer.