Vädret är relativt

Torsdagen blev en dag med bra väder, även om jag förväntat något annat.

Jag förberedde mig på ytterligare en dag i dimman när jag vaknade i torsdags. Små regndroppar som landade på tältduken bekräftade att väderleksrapporten skulle få rätt med en del regn under dagen. Sedan jag kom upp på fjället efter Eiken har det även betytt dimma. Nu var i alla fall regnet lätt i förhållande till de kraftiga regnbya som dragit förbi under natten.

Jag tittade ut och såg att det var betydligt klarare än jag förväntat. Molnen var på hög höjd och solen sken nästan genom lite längre bort. Så här bra hade det aldrig sett ut tidigare när jag förväntat regn.

Vad man definerar som bra väder är beroende av hur vädret varit sista tiden. Om jag knappt sett ett moln på en vecka skulle jag sagt att det var dåligt väder, det kom några millimeter regn under dagen. Hade det istället bara varit regn sista veckan skulle jag sagt att det var fantastiskt väder, solen tittade trots allt fram ibland. Nu, när jag haft en del regn, men också sol en och annan dag, tycker jag att det var bra väder.

Fjäll

Klart väder.

Vandringsled

En ovanligt tydlig ledmarkering.

Solceller

Jag passade på att ladda batterierna i solskenet.

Fors

Fors.

Ormbunke

Ormbunke

Ormbunke

Dött och levande.

Posted in Långa turer.