Vakkerfjellet, ett vitt område på den mentala kartan

En del områden blir det aldrig av att man besöker och en del namn lägger man aldrig märke till.

Om man går mycket på tur i ett område inser man efter ett tag att det är mindre områden som man aldrig gått till, utan att det egentligen är någon orsak till det. Vakkerfjellet har varit ett sådant område för mig, något som ändrades senaste helgen. Det har aldrig blivit några turer dit, trots att namnet tyder på att det är värt ett besök. Jag visste inte ens om att det fanns ett fjäll som heter Vakkerfjellet bara några mil från där jag bor. Det är kanske inte så konstigt, jag lägger sällan märke till vad fjäll och sjöar heter, jag ser bara på formerna för att ha något att navigera efter. Det är inte ovanligt att jag kommer tillbaka från en tur och får frågan om jag gick till den sjön och det fjället. Oftast kan jag bara svara att jag inte vet. Är det bara jag, eller är det fler som aldrig ser på namn på kartan?

Soluppgång

Vaknade upp på lördagsmorgonen till klarväder, frost och fin soluppgång.

Soluppgång

Is

Vi har kommit ut en bit på hösten, på en del sjöar smälter inte isen under dagen. Här var det flera centimeter kärnis.

Kvällsstämning

Kvällsstämning

Solnedgång

Dimma

Dimma är vanligt i Rendalen under denna delen av året. Här hade det spruckit upp i förhållande till hur det var tidigare under söndagen.

Posted in Korta turer.