I väntan på bättre vindar

Ibland har man tur när man väljer hamn för kvällen. Det kan visa sig vara ett vackert naturreservat.

Resan mot Öland tog lång tid på grund av svaga vindar som ofta kom från fel riktning. Dagen efter jag lämnat Landsort blev därför en kort dag, jag seglade till Bokö naturreservat och valde att vänta på bättre vindar.

Det var slumpen som gjorde att jag hamnade där jag hamnade, det var närmsta naturhamnen när jag bestämde mig för att det inte var någon vits att segla längre den dagen. Det visade sig att jag valt en bra plats att stanna på. Naturreservatet hade en del vackert kulturlandskap som hölls öppet av kor och får.

Gullviva

Kulturlandskap på Bokö.

Får

En flock med får var nyfikna när jag kom längs den lilla grusvägen.

Gärdesgård

Gamla gärdesgårdar hägnar in djuren på Bokö.

Ek

Det finns många ekar i hagarna.

Blomma

Skrak

Skrakar på startbanan.

Häger

Det dinns många hägrar runt Bokö.

 

Har du kommentarer eller frågor? Skicka i så fall ett mail till post@staffansandberg.se.


Alla kampanjer på ett ställe

Här hittar du Outnorths kampanjer och tillfälliga erbjudanden. Håll koll här så att du aldrig missar våra bästa priser på skandinavisk outdoor.


 

 

Posted in Segeltur.