Solnedgång på Öland

Vackra solnedgångar och rikt fågelliv är vanligt på Öland, men vindstilla är inte lika vanligt.

Jag har varit på Öland en gång tidigare är jag läste en kurs i faunistik. Mitt fotointresse hade ännu inte börjat, det gjorde det först när jag köpte min första digitala kamera någon månad senare. Bilderna från fältkursen är fortfarande i min analoga kamera.
Sedan fotointresset väcktes har jag tänkt att jag måste återvända till Öland någon gång, med kamera. Nu var det äntligen dags.

Jag kastade ankar i viken i norr, den enda naturhamnen på ön. Närmsta granne var norra udden en populär fågellokalitet. Det blev en snabb middag innan jag rodde i land med kameraväskan. Solen stod lågt. Flera fågelskådare och turister var ännu ute och njöt av den fina dagen på udden. Solen sjönk mer och färgerna tilltog. En ölänning sa att man måste njuta när det är vindstilla. Öland är trots allt inte bara solens ö, men också vindarnas ö.

Fyr

I skolan skulle man lära sig namnet på två svenska fyrar. Vet du vad den här heter?

Ejder och fiskmås

Ejder

Maskros

Svan

Ejder

Långe Jan

Långe Jan

 

Har du kommentarer eller frågor? Skicka i så fall ett mail till post@staffansandberg.se.


Alla kampanjer på ett ställe

Här hittar du Outnorths kampanjer och tillfälliga erbjudanden. Håll koll här så att du aldrig missar våra bästa priser på skandinavisk outdoor.


 

Posted in Fototur, Segeltur.