Varierande väder i vedåkern

Jag är bortsmd med uppehållsväder, men i går kom det ”en del” regn.

Jag hade varierande väder i går. Jag vaknade upp till en klar himmel när solen gick upp över Katrineholm. Innan frukosten var uppäten var det molnigt. Jag hann också med snö och snöblandat regn under vandringen. Och återigen en någorlunda klar himmel när solen gick ned.

Jag tror detta måste vara andra gången jag använder regnbyxor under turen. Regn har jag haft när jag varit i skydd, eller så har det varit kortare skurar som mina vanliga byxor klarar.

Vandringen gick vidare genom tråkiga industriskogar, även om det var några ljuspunkter på några platser. Jag ser fram emot att komma vidare till nya områden.

Det var svårare än vanligt att hitta en bra lägerplats. Vatten var det bara på några få platser, det var i stort sett inte där det skulle bli en lagom lång dagsetapp. Dessutom var det stora områden med täta granplantager runt vattenkällorna.

Till slut hittade jag en kallkälla, men bara gran så långt jag kunde se. Jag fortsatte vidare och kom snart till en öppning med hasselbuskar och enar. Längre bort stod några äpelträd som sett sina bästa dagar. Man behövde inte läsa på skylten för att förstå att ett torp legat här en gång i tiden. Detta skulle bli en bra plats, jag satte upp tarpen och gick tillbaka för att hämta vatten.

Forssjö bruk

I går passerade jag Forssjö bruk

Granskog

En lite mer spännande granskog än vanligt.

Läger

Lägerplats på en gammal betesmark.

Posted in Långa turer.