Friluftsutrustning du kan spara pengar på

Friluftsutrustning kan upplevas dyrt, speciellt när man precis har börjat. En del saker behöver inte kosta alltför mycket utan att det går ut över funktion.

Jag har tidigare skrivit ett blogginlägg om friluftsutrustning man inte borde spara pengar på. Nu kommer ett inlägg för er med liten budget till friluftsutrustning, saker du kan spara pengar på. Även om man kan köpa billig utrustning så bör du inte släpa vad som helst. Jag har därför en länk till sidor där du kan läsa mer om vad du bör se efter när du köper friluftsutrustning.

Friluftsbyxor

Jag ha tidigare skrivit ett inlägg om billiga friluftsbyxor är lika bra som dyra. Svaret var ja, till en viss gräns. Köp inte de billigaste för några få hundra kronor, men min erfarenhet är att du har liten, om någon, nytta att köpa friluftsbyxor för över 1000 kronor.

Friluftsbyxor och regnbyxor

Fleecetröja

Jag har inte gjort en lika noggrann genomgång av om billiga fleecetröjor är lika bra som dyra. Med den erfarenhet jag har är det lite som skiljer de dyra från de billiga. Samtidigt är fleecetröjan ett klädesplagg som brukar hålla länge. Hittar du en dyrare med bättre fickor eller är bekvämare bör du välja den.

Mellanlager och värmelager

Sockor

Det är skillnad mellan dyra och billiga sockor. Dyrare transporterar fukten bättre, sitter uppe runt vaden och förebygger skavsår. Trots det är chansen liten att du märker så stor skillnad mellan billiga sockor och dyra. Ett undantag är om du tänker på att köpa sockor om ser ut att vara hemmastickade. De kan du känna skillnad på.

Sockor

Kök

Det är skillnad på ett dyrt kök från ett välkänt märke och billiga kopior. Däremot behöver en vanlig fjällvandrare inte ett dyrt multibränslekök. Ett du skruvar fast direkt på gasflaskan duger, men du behöver lite tillbehör som du kan läsa mer om här.

Friluftskök

Underställ

Största skillnaden mellan dyra och billiga underställ är design och passform. Är du på tur när det är kallt har du andra kläder utanför ytterst större delen av tiden. Utseendet har därför liten betydelse, även om du vill se bra ut på fjället. Passformen är viktigare, men har du rätt storlek sitter de flesta tillräckligt bra.

Underställ till friluftsliv

 

Har du kommentarer eller frågor? Skicka i så fall ett mail till post@staffansandberg.se.


Alla kampanjer på ett ställe

Här hittar du Outnorths kampanjer och tillfälliga erbjudanden. Håll koll här så att du aldrig missar våra bästa priser på skandinavisk outdoor.


Posted in Friluftsutrustning.