Fotografering i solnedgången

En av de bästa sakerna med att vara på tälttur är möjligheterna att använda möjligheter till att fotografera i bra ljus när det dyker upp.

En av de saker jag sett mest fram mot under turen är att fotografera när solen står lågt i vackert landskap. I går kväll när jag lagade middag insåg jag att det kunde bli den första solnedgången med bra ljus och inte alltför tråkigt landskap.

Maten åts upp i all hast, sidofickorna på ryggsäcken togs av och gjordes till en dagstursäck där kamerautrustningen packades ned. Med stativet i handen begav jag mig till en topp i närheten där jag stannade till dess att solen gått ned, men fotoljuset tog inte slut då. Himlen hade en vacker blåfärg som speglades i tjärnen vid lägret när jag kom tillbaka.

I dag var det dagstur som stod på programmet. En bäckravin i närheten verkade spännande att följa, i alla fall om man är fotointresserad. Det blev en besvikelse. Det var bara små vattenmängder på grund av att det byggts en damm uppströms och man leder vattnet till ett kraftverk i en annan dalgång. Fotografering av strida älvar får vänta till senare.

Ljung

Vi går mot slutet av sommaren, ljungen börjar bli utblommad.

Björkskog

Björkskog

Solnedgång

Solnedgång över Tonstad.

Gräs

Gräs

Solnedgång

Solnedgång

Spegling

Spegling i tjärnen.

Strån

Silluett och spegling av strån.

Strån

I tjärnen.

Bäck

Bäcken

Posted in Fototur, Långa turer.