Ovant med regn och köpcentrum

Så kom en dag som bjöd på många ovana saker: Folksamlingar, matos, omfattande nedskräpning, köpcenter och regn.

Det blev en sista handling på turen i Haninge. Jag funderade på att hoppa över handlingen på grund av att det är en liten omväg till Haninge centrum från leden och jag hade mat över. Men så började jag tänka på allt gott jag skulle kunna köpa i affären och hur mycket jag skulle behöva spara de sista dagarna på turen om jag fortsatte. Det fick bli en liten omväg.

Det var ovant att komma till ett stort köpcentrum, sista månaden hade jag bara varit i mataffärer vanliga mataffärer. Så mycket mycket folk och affärer har jag inte sett på länge. Jag såg på affischerna vid Dressmann. Modellerna hade den vanliga Dressmannlooken. Jag blev inte lurad av reklamen, jag tvivlade på att jag skulle bli lika stilig som dem om jag handlade kläder där. Det var ett tag sedan håret tvättades, 5 millimeter skäggstubb som man bör ha för att få modelljobb hos Dressmann hade jag inte haft sedan jag startade turen. En omväg genom Photoshop hade nog inte varit tillräckligt.

Många upplever att sinnena skärps när de är på långtur. Lång tid borta från alla intryck som finns i en storstad gör att fler saker passerar filtrerat som sorterar vad som är viktigt innan det kommer till vårt medvetande. Jag tror nog att jag kände av det när jag gick mellan restauranger och affärer i Haninge centrum. Om jag inte fått skarpare sinnen hade några restauranger glömt att slå på fläkten.

Detta blev den första regniga dagen på mycket länge, ordentligt med regn har jag inte haft sedan jag kom till Bråviken för första gången. Man skulle kanske tro att alla växter är uttorkade, men det har varit fuktigt på nätterna. Bortsett från denna dagen har sovsäcken varit våt av dagg eller frost varje morgon när jag vaknat.

Det blev samma lägerplats som andra natten under turen. Tarpen sattes upp i regn och vind som slet i trädkronorna. Kottar och mindre grenar föll till marken. Det var en härlig omväxling mot hur det varit de sista veckorna.

Blåbärsris

Vattendroppar på gräs.

Ovant med regndroppar i gräset.

Sälg

Stig

Upptrampade stigar.

Spång

Ny och fin spång hade tillkommit sedan jag gick här sist.

Skräp

Tillbaka till storstaden.

Porträtt

Jag platsade kanske inte som fotomodell hos Dressman, men vad med Devold efter att jag lagt på Dragan effect för att få en lite mer råbarkad stil?

Vildsvinbök

Vildsvin var den djurart, näst efter människan, som jag såg flest spår av under turen.

Posted in Långa turer.