Packningslista inför Sörmlandsleden

Skriver man en packningslista med alla saker som ska med på en långtur blir den ofta lång. Det är många småsaker man måste tänka på att få med sig.

Sidan innehåller annonslänkar för Outnorth.

Säcken är packad, men et återstår några småsaker att ordna. I morgon ska det bara vara att äta frukost och ta tunnelbanan till Björkhagen för att starta turen. När man ger sig ut på tur har man få saker med sig och det är därför möjligt att göra en komplett lista med allt man har i ryggsäcken. Flera saker har jag skrivit om i mina artiklar här på min hemsida, det är länk till dem och andra sidor om du vill vill läsa mer. Jag har ändå gjort en del undantag i förhållande till det jag skrivit tidigare på min hemsida. Jag skriver mest om friluftsliv i fjällen och fjällnära skogar, nu blir det vandring på låglandsled.

Många tycker jag har mycket saker med mig, inte minst solceller, dator och kamerautrustningen leder till kommentarer. Jag kan förstå dem. Jag minns när jag var tonåringen och nyligen börjat med friluftsliv och läste i en tidning att många naturfotografer tar med 10 kg fotoutrustning, i tillägg till det alla andra har med. Då förstod jag inte hur man kunde ta med så mycket, jag tyckte det var tungt med vanlig packning för en vecka. Det var många år sedan. Kamera och bloggutrustningen har ökat sedan dess, nu är det uppe i samma viktklass som fotograferna  jag läste om.

Vågen visade 23.3 kg när jag lyfte upp ryggsäcken när jag nollställt den efter min vikt. Mat och vatten kommer i tillägg. Grundpackningen blir lite lättare senare, jag väntar på en ny sovsäck som jag får om någon vecka.

Kläder

Kartor över Sörmlansleden

Kartorna spreds ut över varagsrumsgolvet för att se så alla var med.

Lägerutrustning

Fotoutrustning

Övrig elutrustning

 • Dator, Lenovo Yoga 3 Pro
 • Laddare til datorn
 • 2 SD minneskort: Till backup av bilder
 • MP3 spelare, Go Gear Ariaz 16 GB
 • Hörlurar
 • Mobiltelefon, LG G3
 • USB-kabel till kamera och MP3 spelare
 • USB-kabel till mobiltelefonen
 • Adapter för att ladda MP3 spelaren och telefonen med USB kabel i eluttag
 • Solceller, Poweradd 60W
 • Batteri, Poweradd Pilot Pro2 23000 mAh
 • Kabel för att koppla batteriet till solcellerna
 • Laddare till batteriet
 • Pannlampa, McKinley
 • Höjdmätarklocka, Suunto Vector

Reparationsutrustning

 • 2 remmar: Med reflexband, läs varför de ska ha reflex här.
 • Superlim
 • Silvertejp
 • Snören
 • Sytråd och nål
 • Reparationssats till liggunderlaget
 • Fällkniv, Leatherman  Charge

Hygien och förstahjälp 

Packning

(Nästan) allt jag ska ha med.

 • Plåster
 • Skavsårstejp
 • Mitella
 • Första hjälpenfilt
 • Kompresser
 • Tandborste
 • Tandkräm
 • Tandtråd
 • Vaselin
 • Hudsalva
 • Pincett
 • Antihistaminer, Loratadin
 • Nässpray, Desonix

Övrig utrustning

 • Ryggsäck, Norröna Syncro Para Ranger 120 L
 • Packpåsar, hemmasydda: En har utrustats med axlremmar för att kunna användas som dagsturryggsäck.
 • Tvättmedel
 • Toapapper
 • Handsprit
 • Kombinerad tvål och schampo
 • Skovax, Sno-Seal
 • 6 l plastpåsar
 • 3 L plastpåsar
 • Kartor, 1:50 000 av tyvek
 • Vattenflaska, 0,75 L
 • Anteckningsblock
 • Penna
 • Myggnät
 • Myggmedel
 • Visakort
 • Körkort
 • 500 kr
 • Busskort
 • Kodbricka till banken

Någon som kommer på något jag glömt?

Posted in Förberedelser inför långtur.