Planering inför att resa bort från Socialist Union

Sista tiden har förberedelserna inför långseglingen både inkluderat shopping och geografistudier. I perioder den sista tiden har jag lagt ned mycket tid till förberedelser inför segelturen. En viktig sak är att få översikt över vad jag ska handla för att kunna köpa när jag hittar bra erbjudanden, antingen begagnat eller i affärer. Det är allt från hoppfällbar cykel till 50 millimeter långa M6 skruvar. Från mer rep till nya badbyxor.

Några säkerhetssaker har köpts in. Brand ombord kan ställa till med stora problem, specielt på i motorrummet. Därför köpte jag automatisk släckningsutrustning till båten. Börjar det brinna går det hål på en slang som är fylld med gas som kväver elden.

Bärbar VHF har också köpts in. Nu kan jag prata med andra även om jag står uppe i sittbrunnen eller elen har slutat fungera. En knapptryckning skickar ut en nödsignal med position. Vid ökad risk för att falla över bord kan jag ha den på mig och lättare bli hittad.VHF och Blazecut

Internationelt är det stor andel amerikaner som är ute på långsegling. För att lättare förstå samtal med dem har jag börjat studera amerikansk syn på världen. Nu vet jag vad de menar när de pratar om Socialist Union.  Med tanke på Donald Trumps inflytande borde jag kanske också studera den här kartan.

Långt bort från sjukhus är det bra om man har stor kunskap om första hjälp. Kunskaperna ska fräschas upp och förbättras. Första hjälpen videoer på Youtube har därför studerats. Det borde jag sett på för länge sedan, sannolikheten är trots allt större att man har nytta av det när man är på platser där det är mycket folk.

Jag har sett den här videon för att förbereda mig inför hårt väder. Eller kanske snarare för att uppskatta Tumler ännu mer med alla handtag och att möblerna sitter fast. Att Tumler inte har över tio våningar ser jag också som en stor fördel.

 

Har du kommentarer eller frågor? Skicka i så fall ett mail till post@staffansandberg.se.


Alla kampanjer på ett ställe

Här hittar du Outnorths kampanjer och tillfälliga erbjudanden. Håll koll här så att du aldrig missar våra bästa priser på skandinavisk outdoor.


 

 

Posted in Blogginlägg, Förberedelser inför segeltur.