Raukar i solnedgången

Påskön har sina statyer, Gotland har sina raukar. Det är något imponerande med dem där de reser sig upp på stranden.

När jag började planera seglingen till Gotland tänkte jag att raukar med solen som gick ned i bakgrunden nog skulle vara ett bra motiv. Det var först när jag kom till Fårö som jag hade chansen att ta de bilderna. Raukar har jag tidigare bara sett påde östra stränderna. Solen går upp alltför tidigt för att det skulle vara värt att sätta väckarklockan på en tid strax efter jag somnat för att bege sig till ett raukområde.

Jag måste anpassa mig efter vindarna, speciellt när jag har en lång etapp till Landsort framför mig. Det är få dagar som passar för överseglingen, men i morgon ser det ut att bli bra vindar. Jag hade därför begränsat med chanser till raukfotografering. Det blev inte så bra bakgrund som när jag fotade fåglar på Öland, men godkänt.

Fotograferar raukar

Inte bara jag som är ute och fotar på stranden.

Raukar

Raukar

Posted in Fototur, Segeltur.