Varmt och stilla

Sista tiden har det varit varmt och soligt, men ofta för svaga vindar för att kunna segla.

Jag har tidigare skrivit om att väderprognoser kan vara förvånansvärt exakta. Med några tiotals minuters felmarginal kan man förutsäga ett dygn i förväg att det ska gå från vindstilla till kuling.

Sista tiden har jag varit betydligt mindre imponerad över prognoserna.

Sol och svaga vindar har varit rådande längs norsk kusten. Så långt har det stämt. Däremot har jag upplevt att vindstilla eller seglingsvindar som ger båten behaglig och avslappnad fart har varit helt slumpmässig.

Att se på prognosen om man borde segla vidare i dag eller i morgon har varit lönlöst. Nästan vindstilla enligt meteorologerna kan visa sig ge bra seglingsvind. Man har bara varit tvungen att vänta och se vad som kommer. Blåser det i ankringsviken har man varit tvungen att ta upp ankaret och hissa segel. Måste passa på att ta sig vidare och hoppas på att det fortsätter. Om inte blir man liggandes och driva långsamt i väntan på att det förhoppningsvis blir bättre om inte alltför länge.

Kommer ingen vind har det bara varit en sak att göra. Njuta av det varma vädret och passa på att ordna saker om bord som vilket fall som helst måste göras någon gång.

Gräs

Mönster i gräset.

Klippa

Mönsterer i klippan.

Tång

Tång i strandkanten.

Klippor

Rad av klippor.

Fyr

Fyr bortom skären.

Solnedgång

Solnedgång över havet.

Bok

På en liten ö med bara en stuga hade ett barn lagt ut en toppbok. I stort sett verkade det bara vara samma familj som gått ett hundratal meter som hade skrivit in sig.

Blomma

Blomma i solnedgång.

Spegling

Spegling.

Hav

Röd himmel och hav.

Solnedgång

Röd solnedgång.

 

Har du kommentarer eller frågor? Är det någon information du saknar? Skicka i så fall ett mail till post@staffansandberg.se.


Alla kampanjer på ett ställe

Här hittar du Outnorths kampanjer och tillfälliga erbjudanden. Håll koll här så att du aldrig missar våra bästa priser på skandinavisk outdoor.


 

 

Posted in Fototur, Segeltur.