Ofta dimma på Fonnåsfjellet

Dimma och turer på Fonnåsfjellet samanträffar ofta, trots att det inte är planlagt. Är det en slump?

Av någon anledning är det ofta dimma när jag går på tur på Fonnåsfjellet. Jag förstår inte varför, men när jag ser på bilderna jag tagit under mina turer på detta fjäll inser jag att av fem gånger har det varit dimma hela eller delar av tiden vid tre turer. Det kan ibland vara trist att gå i dimma. Om man dessutom hoppas på fina solnedgångar kan en fototur kännas bortkastad, men istället kan man gripa chansen och utnyttja dimman till sin fördel och helt andra bilder än vad som var tänkt. Nu vet jag i alla fall vart jag ska lägga turen om jag vill ha bilder i dimma. Eller är det bara en slump att det är låga moln när jag är på Fonnåsfjellet?

Maglagning

Första turen på Fonnåsfjellet, god sikt under matlagning och hela vistelsen på fjället.

Dimma i skog

En sen hösttur med dålig sikt en stor del av tiden.

Blå himmel

En sen vårtur med barmark i dalen och snö som var var både flytande och fast på fjället. Blå himmel och några små moln.

Dimma på sjö

En tur från senaste hösten. Dimma stora delar av tiden.

Frost på träd i dimma

Tunga moln under min tur förra helgen.

Posted in Tankar om friluftsliv.